Sınıf Yönetimi
Yusuf İnandı
Karahan Kitabevi
Eğitim, anne karnında başlayıp, ölüme kadar devam eden bir süreç olarak, tüm toplumların ve bireylerin bugünkü ve gelecekteki yaşantılarını ...
Eğitim Bilimine Giriş
Yusuf İnandı
Karahan Kitabevi
Eğitime her toplumda farklı anlamlar yüklenmekte, her bilim dalı da kendine özgü eğitim tanımları yapmakta ve eğitimden kendi alanına özgü beklentiler ...
Eğitim Bilimine Giriş
Akif Helvacı, Bülent Şahin, Emine Erdoğan, Eşref Nural, Mehmet Aksüt, S.Mehmet Ülke, Selçuk Uygun, Tuncay Özsevgeç
Maya Akademi Yayınları
Büyük olmak için kimseye iltifat etmeyeceksin hiç kimseyi aldatmayacaksın, Memleket için gerçek idealin neyse onu görecek, hedefe yürüyeceksin. Herkes senin ...
Öğrenen Okul
Fatih Töremen
Nobel Yayın Dağıtım
Örgütler canlı organizmalardır. Sosyal sistem teorisi, örgütleri çevreye uyum saplamak zorunda oldukları canlı varlıklar olarak tanımlar. Örgütlere yönelik ...
Türkçe Öğretimi
Özcan Demirel
Pegem A Yayıncılık
Bu yapıtta, Milli Eğitim Bakanlığında yeni hazırlanan Türkçe öğretim programı son değişikleri ile ele alınmış ve dil öğretimindeki çağdaş yaklaşımlar ...
KPSS Eğitim Bilimleri Soru Bankası ( Sınırlı Sayıda Kampanyalı Özel Baskı)
Kollektif, Komisyon
Uzman Kariyer Yayınları
2010 KPSS`ye hazırlanan öğretmenlerin eğitim bilimlerinde en önemli gereksinimlerinden biri de 2008 ve 2009 KPSS`deki yönelimin gerektirdiği nitelikte ve ...
Sınıf Yönetimi
Ramazan Arı, Engin Deniz
Nobel Yayın Dağıtım
Sınıf Yönetimi dersi öğretmen adaylarına öğrencilerini daha iyi tanımaları, öğrencileriyle etkili iletişim kurma, sınıf ortamında zamanın etkili kullanılması, ...
Okul Öncesi Dönemde Yaratıcılık Eğitimi -I-II-
Fatma Ü. Yıldız, Tülay Şener
Nobel Yayın Dağıtım
Okul öncesi çağ, yaratıcılık eğitimi açısından önemli bir dönemdir. Bu gerçekleçalışmada, okul öncesi çağda (0-6 yaş) yaratıcılığın gelişimi ve yaratıcılığın ...
Deneyim ve Eğitim
John Dewey
ODTÜ Geliştirme Vakfı Yayıncılık
John Dewey yalnızca bir filozof olmayıp aynı zamanda eğitimin pratiğinden gelen bir düşünürdür. Eserlerinde ve düşüncelerinde okulun kalbinin öğretmen ...
İlköğretim 1 Temel Dersler
B. Renin Göksel
Bilgitek Yayıncılık
Yeni Öğretim Programlarındaki Tüm Kazanmalara Yönelik Etkinlikleri İçermektedir. Kitaplarımız, öğrencilerin; Okul dışındaki zamanlarını etkili ...
Türk Edebiyatı Öğretmen El Kitabı
Kamil Yeşil
Elips Kitap
2005-2006 Öğretim Yılından itibaren orta öğretim kurumlarında takip edilen Türk Dili ve Edebiyatı Programı yürürlükten kaldırılmış ve onun yerine Türk ...
Bilgisayar Destekli Matematik Öğretimi: Grafik Analiz Yaklaşımı
Hatice Akkoç
Toroslu Kitaplığı
Bu kitap; öğretmen, öğretmen yetiştiren akademisyen, öğretmen adayları ve ilköğretim ikinci kademe ile lise düzeylerinde işlenen bazı matematik konularının ...
Eğitim Bilimlerine Giriş
Hasan Çelikkaya
Alfa Basım Yayın
Eğitimde tanışma ilk ve son haftalar Öğretmenlik mesleği Bilgi nedir ilim nedir? Eğitimin kelime anlamları ve farklı açılardan görünüşü Eğitim ve insan ...
Çocuk ve Aile Sorunlarının Terapi ile Tedavisi
Fatih Kılıçarslan
Nobel Yayın Dağıtım
İçinde yaşadığımız toplumda sağlık, eğitim, sosyal hizmetler uygulamalarında çocuk ve aileyi odağa alan insan merkezli terapötik yaklaşımların önemi giderek ...
Öğretim Tasarımı
Ali Şimşek
Nobel Yayın Dağıtım
İnsanın bulunduğu her yerde çeşitli öğrenme gereksinimleri vardır. Bu gereksinimleri doğru biçimde karşılayabilmek için öğretim tasarımı yapılır. Dolayısıyla, ...
Eğitim Fakülteleri için Çocuk Edebiyatı
Ahmet Yaşar Zengin, Nesrin Zengin
Truva Yayınları
Bu kitap, 1996-1997 YÖK-Dünya Bankası Milli Eğitimi Geliştirme Projesi çalışmaları sonucunda, eğitim fakültelerinin Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler ...
Çatışma Çözme Eğitimi ve Akran Arabuluculuğu
Uğur Öner
Nobel Yayın Dağıtım
Editörlüğünü Prof. Dr. Uğur Önerin yaptığı Uygulamalı Grup Rehberliği Programları Dizisi kitaplarımız arasında yer alan kitap, Çatışma Çözme ve Akran ...
Sınıf Öğretmenlerine Türkçe Öğretimi
Zeynep Aydın Yılmaz
Nobel Yayın Dağıtım
Türkiyede Program geliştirme alanındaki son gelişmeler, uygulamalarla kaynak gereksinimini zorunlu kılmıştır. 2005 Türkçe Öğretim Programı da toplumun ...
Eğitimde Temel Kavramlar
Hülya Pehlivan
Asil Yayın Dağıtım
Eğitim hızlı gelişmekte olan bir bilim alanıdır. Bir alandaki hızlı değişimleri takip edebilmek o alandaki terminolojiye hakim olmaktan geçer. Terminolojiye ...
Microcosmographia Academica
Seha L. Meray
İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları
İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, üniversite ve akademik dünyanın tarihini, toplumla olan ilişkilerini ve bunların yarattığı sonuçları inceleyen eserlerin ...