Turkuaz
Cinius Yayınları
Yazar, şair Dursun Can Eyüboğlu'nun "TURKUAZ" adlı şiir kitabı; serbest şiir, Türk şiir geleneği ve Japon haiku şiir sanatının harmanlanmasıyla oluşturulmuş, ...
Turuncu Mevsim
Demet Erdoğan
Dahi Yayıncılık
Turuncu Mevsim Uzun zamandır içimdeki hasreti, özlemi, acıyı,kederi ve aşkı biriktirdim. Benden bir ben daha çıktı.Sınırlıydı zaman,kısaydı yazılanlar. M ...
Vasiyetin Varisi
Berat Onur Sakarya
İzan Yayıncılık
Her iyi şiir, kendisinden önceki tüm şiirlerin devamı ; her genç şair, kendi kuşağının pusulasıdır. Vasiyetin Varisi ile kendi eserim olan Bir Çaydanlığın ...
Sizden Önce Geçtim
Mustafa Güçlü
İzan Yayıncılık
Şiirin dehlizlerinde Yörük yaşantısının izlerini süren Mustafa Güçlü, Akdeniz rüzgârları kokan zengin imgeleri, bilge bir şamanın sabrını sınayan kavgacı ...
Kuş Resimleri
Özge Özgen
İzan Yayıncılık
Ben aşkı olduğu gibi yaşadım hep. Yanlışlarım da , doğrularım da benim seçimimdi her zaman. Koybolduğum günlerim olmuştur mutlaka. Ve kendimi bulamadığım ...
Kıvılcımlar
Dinçer Erke
Demirkapı Yayınları
Dinçer Erke 1972 yılında, Almanya'da bir yıllığına grafik sanatlar okumak üzere Türkiye'den ayrıldı. Fransa'nın 1968 yılı sonrası meydana gelen sosyokültürel ...
Kısa Pantolonlu Yetişkinler Bandosu
Ümit Şener Ta
İzan Yayıncılık
Bir başına kalabalıkta herkes sana bakar ama göremez annenin tuttuğu elleri (Tanıtım Bülteninden) ...
İyi Zamanlar Takvimi
Cem Ateş
Poesis
Sözcüklerin kendine ait yolculukları vardır. İyi Zamanlar Takvimi bu yolculuğun hüzünlü tarafına dokunuyor. Hüzün içselleştirilmiş bir zaman aralığında dile ...
Askerde Şiirsellik
Sinan Çaya
Baygenç Yayıncılık
Bir hedef kitleye seslenirken o insanların beğenilerine, hele onları sarıp sarmalamış bir alt kültür söz konusu ise, oralardan kaynaklanan değer yargılarına ...
Kutlu Aşk
Mustafa Kutlu
Boy Yayınları
Kutlu, üslubu ve tarzı olan bir şairdir. Onun şiiri kafiye tutturmaktan öte bir nitelik taşır. Entelektüel kaygılardan, süsten, laf kalabalığından uzak, ...
Hüzün Senfonisi
Güler Erdem
Zinde Yayınevi
Seher yeli olsam Saçlarını dağıtır,tenini okşarım Zühre yıldızı olsan Doğmanı sabırsızlıkla bekler Her gece sana bakarım. Tut ki yolcusun Yorulduğ ...
Februum
Turan Novrozlu
Post Yayın
"Festival gibiydi ölüm Eski ritüeller ve yeni insanlar Sonra dualar okundu Günahlarımızın affı için Yine yeni günah keçileri bulundu Kutsal Februum için ...
Bir Yolunu Bulmuştuk
Salih Koç
Tunç Yayıncılık
"Bir Yolunu Bulmuştuk?" adlı bu kitap; ülkemizdeki kırk bine yakın köyün neredeyse yüzde doksanından fazlasında okulların bulunmadığı bir dönemde fikir babal ...
Söyleyecek Sözüm Var
Naime Arıcan
Cinius Yayınları
ŞAİRİN HAYATI 1942 yılında Ordu?nun Mesudiye ilçesi Yeşilce köyünde dokuz çocuklu ailenin dördüncü çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. 13 yaşında babasını ka ...
Aynada Yürüyen Sesler
Mehmet Özkan Şüküran
İthaki Yayınları
Niçin unuttuğumu hatırlamam zor burada Zaman aradan çekilirse susarım, dilimde süt dövmesi Suyun kırdığı beyaz, bir vadiye şimdi diye açılan ağız Orada dursun ...
Tanrı Dağları'ndan Türk Ellerine
Şevki Özbilen
Ergenekon
Güneşin doğuşunu izledim Fergana vadisinden Başı dumanlı karlı dağların eteklerinden Ceviz ağaçlarında sincaplar ötüyordu, uzakta Kuş cıvıltılarında uyandım ...
Kalpli Çantam
İkinci Adam
Bir yıldızsın kalbimde Bense gökyüzüm gözlerindeki Mutluluğum ben olmam gülüşündeki Adımı duymam sesindeki Sevginle ısınan kalbim Çarpıyor senin için Umutlu ...