Osmanlı Saray Sanatkarları-18. Yüzyılda Ehl-i Hıref
Bahattin Yaman
Tarih Vakfı Yurt Yayınları
17. yüzyılda İstanbulda 40 mürekkep dükkânının varlığından ve 65 kişinin bu işle uğraştığından bahsedilmektedir. Mürekkep dükkânları bu dönemde Beyazıtta, ...
Çerkez Ethem'in Anıları
Çerkez Ethem
Nokta Yayınları
Türkiyenin en çok tartışılan ismi Çerkez Ethem, hakkındaki iddialara kendi anılarıyla cevap veriyor Sır gibi saklanan kitabı 50 yıl sonra gün ışığına ...
Konstantiniyye'den İstanbul'a
Nicolo Barbaro
Moralite Yayınları
......Ben, Marco Barbaronun oğlu Nicolo Barbaro. Türklerin, şehri tamamen ele geçirdikleri bu güne dek Konstantiniyyeya yönelik bütün hücumlarla ilgili bu ...
Yassıada Zabıtları III İstanbul Ankara Olayları (4 Cilt)
Kitabevi Yayınları
27 Mayıs 1960 sonrasında Yassıadada kurulan darbe mahkemesinde görülen İstanbul-Ankara Olayları davasının temelinde iktidar (DP) - muhalefet (CHP) - ordu ...
Türkçe Kurân ve Cumhuriyet İdeolojisi
Dücane Cündioğlu
Kitabevi Yayınları
Mustafa Kemal Atatürkün son dileği, ezandan başka ibadetleri de Türkçe olarak yaptırmak ve Türk kafasını Arap kafası köleliğinden kurtarmaktı. Türk Ocağına ...
Sarayın ve Cumhuriyetin Dişçibaşısı: Sami Günzberg
Rıfat N. Bali
Kitabevi Yayınları
Dişçibaşı, Sultanların ve Cumhuriyetin kurucularının sırdaşı, gayri resmî diplomat, İstanbuldaki sayısız gayri menkullerden Musuldaki petrol yataklarına ve ...
O Hep Aklımda ''Mamak Günleri''
Pamuk Yıldız
Penta Yayıncılık
Orada yaşarken ölen dostları, arkadaşları öldürülmüşken yaşayanları, iyileri, kötüleri hep aklımda tutacağım. Kendi kendimden uzaklaştığımı hissettiğim anda ...
Keşf-i Kadim
Dücane Cündioğlu
Etkileşim Yayınları
Kadim olanı keşfetmek, yeni olanı ortaya koymaktan belki daha güç ve fakat hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki çok daha asil bir çabadır. Tarih, bu güne değin, ...
Şehit Enver Paşa
Nevzat Kösoğlu
Ötüken Neşriyat
Osmanlının çöküşü de kuruluşu gibi bir destandır. Çöküşün kahramanları olan neslin bayraktarı Enver Paşadır. Onların varlığıyla İmparatorluğun çöküşünü ...
Bin Yılın Destanı
Arif Ay
İz Yayıncılık
İslam dini, yalnızca insan emeğini kutsamakta, yalnızca insan emeğini tüm durumlarda her şeye üstün kılmak istemektedir. Budur dinin temel ilkesi. Arif Ay, bu ...
Çağlayanlar
Ahmet Hikmet Müftüoğlu
Beyan Yayınları
Ahmet Hikmet Müftüoğlu, hayatı boyunca şiir, mensur şiir, hikaye, monoloğ, makale ve roman türlerinde eserler verdi. Fakat onu üne kavuşturan hikayeleridir. ...
Salahaddin Eyyübi ve Kudüs'ün Yeniden Fethi
Ahmed Ağırakça
Beyan Yayınları
Kudüs Fatihi ve III. Haçlı Seferi`nin muzaffer komutanı olan Salâhaddin , o günün dünyasının en büyük imparator ve krallarıyla çatışmış, onların bütün ...
Cumhuriyetimize Dair
Atatürk'ü Anlamak / 21. Yüzyıl Türkiyesi / Türk Modernleşmesi
İsmail Küçükkaya
Aşina Kitaplar
Bu kitap Cumhuriyetimize ve Türkiyemize dair bilgece bakış arayışının ürünüdür. Ben kendi adıma bu arayışı Cumhuriyetimize Dair kitabımla başlattım ve üç ...
Kıbrıs'ı Verelim Musul'u Alalım
Veysel Batmaz
Salyangoz Yayınları
Prof. Dr. Veysel Batmazın tarihin karanlık sayfalarında Musul Sorunumuzun izini, kaynağını Tevratta bulan 500 yılllık Siyonizmle birlikte sürdüğü kitabında ...
Son Kale Çanakkale
Erkan Özmen
Bilgeoğuz Yayınları
Prof. Dr. Bingür Sönmez: Değerli gazeteci arkadaşım Erkan Özmen Son Kale Çanakkaleisimli bu kitabında yakın tarihimize ışık tutarak, tarihin 90 yıldır hep ...
19. Yüzyıl Bayburt
Sosyo-Ekonomik, İdari ve Demografik Yapı
Yunus Özger
IQ Kültür-Sanat Yayıncılık
Bayburt yöresi, Türklerin Anadoluya ilk adım attıkları alanlardan biridir. 1054 yılında Tuğrul Bey tarafından fethedilen, ancak 1071 Malazgirt Meydan Savaşı ...