Dünün Belgeleri Yarının Tarihi
Aytunç Altındal
Destek Yayınları
Aytunç Altındal, yıllar öncesinden bizleri uyardı. Özellikle de Ermeni meselesinde Çarlık Rusyası ile Almanya, Fransa ve İngilterenin, Osmanlıya karşı bir ...
Küller Altında Yakın Tarih
Mustafa Armağan
Timaş Yayınları
Tarihle birlikte düşünmek için yola çıkan Mustafa Armağandan tartışmalara yol açacak kışkırtıcı bir kitap! - Vahdettin haindi iddialarına dur diyecek ...
Milli Mücadelede Biga
Şen Nur Çakar Aykut
Çizgi Kitabevi Yayınları
Biga, Eskiçağdan itibaren birçok millete ve medeniyete beşiklik etmiş yerleşim merkezlerimizden biridir. Yüzyıllarca tarih sahnesinden inmeyen ve önemini ...
Kürtler Kemalizm ve TKP
Ömer Ağın
Versus Kitap Yayınları
Tarih bilinci, yaşlanınca mangal başında torunlarımıza Xebroşk (masal) anlatarak övünmek olmadığı gibi, üstünden geçildikten sonra yıkılan, yakılan köprü de ...
Efendi 2: Beyaz Müslümanların Büyük Sırrı
Soner Yalçın
Doğan Kitapçılık
Kimdir, Beyaz Müslümanlar?... Soner Yalçın bu kez okuyucularını, tarikat şeyhi Harun Hocanın (Aaron Kandiyoti) peşinden, tarikatlara, dergâhlara, müritlere, ...
Osmanlı'da Mahkum Olmak
Ömer Şen
Kapı Yayınları
Osmanlıda Mahkum Olmak, zindan kültüründen hapishanelere geçişi, hapishanelerde yapılan reformu, Cumhuriyet ile kurulmuş yeni bir devlete devredilen ceza infaz ...
Yeşil Ordu ve Çerkes Ethem
Sadi Borak
Kırmızı Beyaz Yayınları
Kahramanlıktan ihanete dönüşen çizgi bazen bir saç kılı iç içe geçmediği insanlarda bu dönüş çok görülür. Kurtuluş Savaşımızda, yükselen kahramanlık çizgisini ...
Nazır Anadolu'dan Okyanus Ötesine
Bayar Karakaş
Belge Yayınları
Bu kitaptaki insanı saran sıcaklık, Emin Dayıyla annesi Bayzar Memede doğuştan var olan içsel ışıkla yeni derin merhamet duygusuyla, vicdanla açıklanabilir ...
Nazım Hikmet Dosyası
Kemal Sülker
İleri Yayınları
Atatürk: Şükrü Kaya, Nâzımı takmış parmağına onunla uğraşıyor. Ben tanırım mert oğlandır o... Şükrü Kaya, Müşiri de (Fevzi Çakmak) kandırmış askerlerin ...
Dost Yüzlerde Zaman
Uğur Mumcu
UM:AG Araştımacı Gazetecilik Vakfı
Vay benim Necdet Bulut kardeşim, vay benim devrimci, sosyalist arkadaşım, vay benim yiğit, erdemli, güler yüzlü dostum!.. Rahat uyu Necdet! Bir gün gelecek, ...
Hasan Ali Yücel
Alev Coşkun
Cumhuriyet Kitapları
Hasan Âli Yücel, hangi koşullarda kültür alanındaki büyük eylemleri yaptı ve Köy Enstitülerini yarattı? Bir yılda 20 Köy Enstitüsü açıldıktan ve beş yıl ...
Modern Türkiye'de Siyasi Düşünce Cilt: 7 Liberalizm (Ciltli)
Kolektif
İletişim Yayınevi
İletişim Yayınlarının sosyal bilimler alanında büyük ilgi gören ansiklopedik-kitap dizisi Modern Türkiyede Siyasî Düşüncenin yedinci kitabı olan Liberalizm, ...
Kod Adı Susurluk
Fikri Sağlar, Emin Özgönül
Arkadaş Yayınları
3 Kasım 1996 tarihinde Susurlukta bir kamyon ile bir Mercedes çarpıştı. Mercedesin içinde bulunan kişilerin kimlikleri, Türkiye tarihinin en karmaşık ...
Cumhuriyeti Savunmak
Bertan Onaran
Asya Şafak Yayınları
Gönüllü kölelerle satılıkların dışında herkes yurdumun, bütün dünyanın, doymak bilmez anamalcılık canavarının yeni amansız bir saldırısıyla karşı karşıya ...
Çanakkale Savaşı Karikatürleri
Halil Ersin Avcı, Mehmet Ali Bingöl
Truva Yayınları
Savaş propaganda işidir. Tarihimizin en şanlı, ne yazık ki aynı zamanda en kanlı mücadelelerinden biri olan Çanakkale Savaşında propagandanın rolünü anlamak ...
Yeryüzünde Türk Mührü
İhsan Ilgar
Yağmur Yayınları
Dünya tarihinin her sayfasında yer almış olan Türkler; Orta Asyada batıya hareketlerinde Kafkasları aşarak Malazgirtten Anadolu topraklarıa girmişlerdir. Bu ...
Milattan Sonra Samsun
Ertuğrul Kapusuzoğlu
Mavi Kuş Yayınları
Çok önemli bir çalışma yaptım; fakat henüz kaynaklar tam olarak yayımlanmamıştı. Bir Atatürk enstitüsü bile yoktu. Yazarlar-araştırmacılar Atatürk ve Milli ...
Ergenekon'un Çöküşü
Zihni Çakır
Neden Kitap
Türk tarihinin en çarpıcı çeteleşmelerinden biri, Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi ve uzantılarının yasadışı faaliyetleri tüm boyutlarıyla ...
Mayatepek Raporları Türk Tarih Tezi ve Mu Kıtası
Kemal Şenoğlu
Kaynak Yayınları (Analiz)
Ülkemizde, özellikle yakın tarihimize odaklanan komplo teorileri, Kemalist Devrimin tarihsel konumunu ve rolünü unutturmaya çalışmaktadır. Komplo ...
İspanya - Türkiye
Pablo Martin Asuero
Kitap Yayınevi
Kaptan-ı Derya Sinan Paşa 1693 yılı Eylül ayında Sicilya sularında seyrederken Sicilyanın İspanyol kral naibine şu mektubu yazıyordu: İyiliksever İsanın ...